Back to All Events

Vi Vil! kl. 19:00-21:30 på Sandane!

  • Bedehuset Sagevegen 12 6823 Norway (map)

Sagevegen 12, 6823 Sandane (Bedehuset)

Facebook-arrangement

https://www.facebook.com/events/1678428632302408/

Sammen med Filadelfia Stadlandet, SIM (Sogndal Indremisjon), Fellesskapskirka Sandane og Fisken Måløy, skal vi være vertskap for et besøk av Øystein Gjerme m.fl (Mer om hvem Øystein Gjerme er her: https://salt.co/om-oss/lederskap/) som skal ut på en turné for å holde temakvelder, med mål om å bidra til at menigheter, bedehus og foreninger kan lykkes bedre.

Vi ønsker å invitere alle som som er, eller ønsker å være frivillige i et kristent felleskap i Sogn og Fjordane til en inspirerende og lærererik kveld.

Det blir lett servering og mye kaffe.

Litt om tema som tar utgangspunkt i boken "Vi vil: frivillighet i menigheten":
"Frivillighet er i endring, og det er mange motivasjonsfaktorer som spiller inn. I denne boken skal vi i hovedsak ta utgangspunkt i den kristne troen som motivasjonsfaktor, kanskje best illustrert av Jesu kall til noen menn på en strand for 2000 år siden. «Han sier til dem: ‘Følg Meg, og Jeg skal gjøre dere til menneskefiskere.’ Da forlot de straks garnene sine og fulgte Ham.» (Matt 4,19–20) Oppdraget deres ble å nå ut til noen andre enn seg selv, og det var derfor de meldte seg.

Om jeg holdt et garn i hendene og slapp det, så ville det hekte seg i mange ting. Jeg er far, ektemann, leder, arbeidstaker, bror og sønn. Det er så mange roller i et liv, og min frivillighet må veves sammen med kompleksiteten av det å være menneske her og nå. I mitt møte med mennesker, så står det ikke så mye på villigheten til involvering. Det står på opplevelsen av frihet og kapasitet til å kunne melde seg. Et liv i det moderne Norge er for mange både fullt og krevende, og da er det lett at frivilligheten i menigheten daler. Dette er en utfordring, og det er med tanke på den utfordringen jeg har skrevet denne boken. Mitt mål er at denne boken skal vise at Jesu kall til frivillig deltakelse gjelder oss alle, og at det er mulig at hver enkelt kan finne og fylle en plass i den lokale menigheten."

Earlier Event: April 3
Life kl. 20:00
Later Event: April 5
Unge Lovande kl. 20:00